Смачний пиріг з вишнями і сиром (або вершковим сиром)

Смачний пиріг з вишнями і сиром (або вершковим сиром)Якщо вам захотілося швидкої і простий затишній випічки з доступних продуктів, тоді рецепт ось такого смачного пирога з вишнями і сиром (або вершковим сиром) як не можна до речі. У сезон, зрозуміло, пекти його можна і потрібно зі свіжою ягодою, ну, а взимку виручить заморожена. Мигдальний нотка тонко гармонує з вишнею. В залежності від того що ви будете використовувати - сирну або вершкову начинку, текстура пирога теж буде різна: м'якше з сиром, і понасыщенней з сиром. Так чи інакше, виходить повний смакових відтінків запашний вишневий пиріг з ніжною сирно-вершковою начинкою до чаю в будь-який сезон. Інгредієнти (для рознімної форми діаметром 23-24см): - 2+1/4 склянки борошна - 3/4 склянки цукру - 180 г охолодженого вершкового масла - 1/2 чайної ложки розпушувача - 1/2 чайної ложки соди - 1/2 чайної ложки солі - 1 яйце кімнатної температури - 3/4 склянки сметани кімнатної температури - 1 чайна ложка мигдальної есенції для начинки: - 200 гр вершкового сиру будь-якої марки або некислого протертого через сито сиру, змішаного з парою-трійкою ложок сметани - 1/4 склянки цукру - 1 чайна ложка ванільного цукру - 1 яйце - 300 гр вишні без кісточок (свіжої або замороженої) - 1/2 склянки рубленого мигдалю Спосіб приготування: 1. Духовку розігріти до 180 градусів. 2. У миску просіяти борошно, змішати її з цукром. Додати порізане кубиками охолоджене вершкове масло і порубати гострим ножем з широким лезом у масляну крихту. Відміряти 3/4 олійною крихти і відставити. Вона піде на штрейзель, яким будемо посипати пиріг. В решту додати соду, розпушувач і сіль і перемішати. В окремій ємності збити яйце зі сметаною і мигдальною есенцією до повітряної кремоподібної консистенції і додати в тісто. Перемішати до однорідності і замісити тісто. Перекласти його у форму, злегка утрамбувати і сформувати невеликі бортики висотою 2,5 див. 2. Начинка: збити вершковий сир або протертий сир з цукром 1 хвилину. Додати яйце і ще раз коротко збити. Перекласти начинку у форму, змащену маслом. Якщо використовуєте заморожену вишню - попередньо розморозити її, злити зайву рідину і обваляти в невеликій кількості борошна або крохмалю. Викласти вишні поверх сирної начинки (їх можна додатково злегка присипати цукром), потім посипати рубаним мигдалем і відкладеної раніше олійною крихтою-штрейзеля. 3. Випікати пиріг 50-60 хвилин. Дати йому охолонути і можна насолоджуватися. Зберігати пиріг в холодильнику.Смачний пиріг з вишнями і сиром (або вершковим сиром)

Схожі статті: