Смачні оладки з цвітної капусти без борошна

Можливо, завдяки цій страві ви відкриєте для себе заново цвітну капусту, або распробуете її, якщо до цього вона лише епізодично була присутня у вашому раціоні. Овочеві оладки з цвітної капусти з горіхами, насінням, насінням льону і ароматними приправами виходять не тільки виключно смачними і поживними, але і корисними. Вони з успіхом внесуть різноманітність у ваше меню, полегшивши його. Гарні такі овочеві котлетки в будь-якому вигляді - в теплому, холодному, самі по собі або з соусом - наприклад, пікантним сметанним, приправленим зеленню і часником. Загалом поэкспериментриуйте, і знайдіть своє поєднання. Оладки з кольоровою капустою печуться без борошна, тому страву можна цілком віднести до категорії низькокалорійних. Таке блюдо володіє підвищеною дієтичною цінністю, оскільки містить цінні мікроелементи, ненасичені жирні омега-3 кислоти і велика кількість клітковини, благотворно впливає на роботу травлення і сприяє виведенню з організму шлаків. Чим не зразок смачної і корисної їжі?Смачні оладки з цвітної капусти без борошна

Інгредієнти:

- половина великого качана цвітної капусти - 1 морква - 1 маленький зубчик часнику (якщо не любите, можна не додавати) - 2 яйця - ? Склянки меленого льняного насіння - ? Склянки сирого соняшникового насіння - ? Склянки мелених волоських горіхів (не менш смачно виходить і з кешью) - свіжа петрушка - 1 чайна ложка лимонного соку - ? Чайної ложки солі або за смаком - 1 столова ложка насіння маку - мелений перець - щіпка гострого перцю - 1 чайна ложка сушеного чебрецю - ? Чайної ложки кориці

Спосіб приготування:

1. Цвітну капусту помити, розібрати на суцвіття і подрібнити (не занадто дрібно, приблизно до консистенції крупи) в блендері. Якщо блендера немає, просто дрібно порубайте ножем до необхідної калібрування. Перекласти в миску. 2. Моркву почистити і натерти на середній терці. Змішати з капустою, додати натертий на дрібній тертці, або пропущений через прес часник, і інші інгредієнти, приправити і перемішати. 3. Сформувати з отриманого фаршу вологими руками невеличкі биточки. У сковороді розігріти на середньому вогні трохи рослинного масла. Обсмажити капустяні оладки по 2-3 хвилини на кожній стороні до золотистої скоринки. За бажанням можна обваляти їх перед смаженням у панірувальних сухарях чи борошні - але це не обов'язково.

Смачні оладки з цвітної капусти без борошна

Схожі статті:

  • Безглютенова піца без борошна з основою з цвітної капусти

    Чудовий рецепт дієтичної безглютенової піци не тільки для тих хто ревно стежить за фігурою, але і людей з непереносимістю глютену Інгредієнти: - 1/2 качана цвітної капусти (виходить 2 склянки зва...

  • Пишні дієтичне оладки на кефірі з цільнозернового борошна

    Дуже смачні, пишні оладки на кефірі з додаванням в тісто цільнозерновий борошна. Вона надає йому насичену текстуру і цікаво збагачує смак оладок. До того ж вони набагато корисніше оладок зі звича...

  • Смачні і пишні манно-вівсяні млинці без борошна

    Пишні манно-вівсяні млинці без борошна з дуже цікавим смаком і ніжною текстурою. Напекти їх можна на вихідних, коли є вільний час. А якщо млинці доживемо до понеділка (що навряд чи), то за снідан...

  • Смачні пишні оладки на кефірі з яблуками

    Мабуть немає такої людини, яка не любила б оладки з яблуками, ну, або був би до них тотально байдужа. Пропонуємо дуже простий рецепт смачних, пухких і ніжних оладок на кефірі з яблуками з тонкою...

  • Оладки без борошна - рецепт з фото

    Сьогодні я із задоволенням пропоную вам рецепт приготування дуже смачних оладок без борошна. І справа зовсім не в тому, що іноді буває, що треба їх спекти, а борошна в будинку немає. Ці оладки по...