Мигдальний пиріг-кекс з виноградом

Нескладний у приготуванні, ніжний, легкий мигдальний пиріг з виноградом, який надає йому трохи влажноватую текстуру. Дуже затишна, сонячна і ароматна випічка, створює теплу атмосферу.Мигдальний пиріг-кекс з виноградомІнгредієнти: - 150 г вершкового масла кімнатної температури - 150 р цукру - 1 лимон - 1 столова ложка рому або коньяку - 2 яйця кімнатної температури - 150 г мелених мигдальних горіхів - 150 г борошна - 1,5 чайні ложки розпушувача - щіпка солі - 1 чайна ложка ванілі - 150-200 г винограду без кісточок - цукрова пудра для присипкиМигдальний пиріг-кекс з виноградомСпосіб приготування: 1. Духовку розігріти до 180 градусів. Прямокутну форму для випічки вистелити пергаментним папером. 2. Масло збити з цукром і ваніллю до однорідного стану. По одному вбити яйця, продовжуючи збивати. Потім додати натерту на дрібній тертці цедру одного лимона і ром (або коньяк; якщо немає, можна опустити). 3. В окрему миску просіяти борошно, добре змішати її з розпушувачем, сіллю і змеленими мигдалевими горіхами. 4. Поступово, невеликими порціями ввести борошняну суміш в масляно-яєчну масу, перемішуючи лопаткою після кожної порції. 5. Перекласти тісто у форму. Виноград сполоснути, обсушити і розкласти зверху, втиснувши ягоди в тісто. Випікати пиріг близько 30-35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою, на якій не повинно залишатися сирих грудочок тесту. Дати пирогу охолонути, вийняти з форми і присипати цукровою пудрою.Мигдальний пиріг-кекс з виноградом Насолоджуйтеся!Мигдальний пиріг-кекс з виноградом

Схожі статті: