Курка маринована і запечена в кефірі (дуже смачно і просто)

Надзвичайно своєю простотою і незвичайним смаком страва. Маринування курки в кефірі додає м'ясу виключно ніжну текстуру, а спеції роблять соус ароматним. Ті, хто вже пробував запікати курку в молоці, наприклад, з цього і цим рецептом, безумовно не зможуть пройти мимо. Ну, а якщо ви готуєте м'ясо за такою технологією вперше – рекомендуємо, вона безумовно того варте!Курка маринована і запечена в кефірі (дуже смачно і просто)Інгредієнти на 4 порції: - 4 курячих стегенця - 1 столова ложка суміші сушеного чебрецю, орегано і майорану - 3-4 зубчики часнику - сіль і перець - кефір - невеликий пучок свіжого чебрецю Спосіб приготування: 1. Курячі стегенця промити водою і насухо промокнути. Натерти сіллю, перцем і приправою. 2. Часник дрібно порізати. Третина розподілити по дну форми для запікання (форму краще брати невелику, тоді кефіру піде менше). Викласти в неї м'ясо. Зверху обмазати курку рештою часником. Залити кефіром на три чверті. Зверху розкласти свіжий чебрець. Прикрити харчовою плівкою. 3. Поставити в холодильник маринуватися принаймні годин на 10. Але не більше 24 годин. З досвіду – навіть після 3-4 годин курка виходить чудовою. Але якщо є час, можна потримати і довше. 4. Духовку розігріти до 190 градусів. Запікати промаринованное м'ясо при даній температурі близько 20 хвилин. Потім збільшити до 230 і запікати ще 15-20 хвилин до рум'яної скоринки. Ні в якому разі не виливайте соус з-під курки. Він дуже смачний!

Схожі статті: