Безглютенова випічка: шоколадний пиріг-пряник з глазур'ю

Дуже ніжний і ароматний безглютеновый шоколадний пряниковий пиріг з глазур'ю. Якщо вам за станом здоров'я немає необхідності дотримуватися безглютенової дієти, ви можете замінити борошняну суміш на звичайну муку. В тому чи іншому виконанні цей пиріг виключно смачний.Безглютенова випічка: шоколадний пиріг-пряник з глазур'юІнгредієнти: - 250 г безглютенової суміші (наприклад, ви можете взяти гречану та рисову борошно) - 120 р цукру - 3 яйця - 250 мл рослинного масла - ? Чайної ложки соди - 1 чайна ложка розпушувача - 3 чайні ложки суміші спецій для пряників (покупної або самостійно приготовленої; рецепт саморобної суміші можна подивитися тут) - 2 чайні ложки какао - 2 середніх моркви - жменя будь-яких сухофруктів на ваш вибір, наприклад чорносливу для шоколадної глазурі - 150 г гіркого шоколаду - 1 столова ложка какао - 120 мл жирних вершків Спосіб приготування: 1. Духовку розігріти до 150-160 градусів. Борошно просіяти і ретельно змішати зі спеціями, содою і розпушувачем. 2. В окремій мисці добре збити масло з цукром до однорідної консистенції. Поступово ввести яйця по одному, продовжуючи збивати після кожного заходу. 3. Всипати борошняну суміш в яєчно-масляну і перемішати лопаткою. Додати натерту на дрібній тертці моркву і дрібно порізані сухофрукти і ще раз коротко перемішати. Для того, щоб сухофрукти не осіли на дно в процесі випічки, перед додаванням в тісто обваляйте їх злегка в борошні. Перекласти тісто в змащену маслом форму і випікати близько 45-50 хвилин. 4. Тим часом приготувати глазур. Для цього вилити 3/4 порції вершків у кухлик або невелику каструльку. У решти порції ретельно розвести какао (в гуртку або склянці). Потім вилити до вершків в кухлик. Поставити ємність на плиту, і постійно помішуючи, прогріти до повного розчинення какао. Перелити суміш у миску. 5. Шоколад дрібно порубати і додати до суміші какао і вершків. Постійно помішуючи, прогріти глазур на водяній бані до повного розчинення шоколаду і однорідної консистенції. Дати глазурі охолонути і обмазати нею пиріг.Безглютенова випічка: шоколадний пиріг-пряник з глазур'ю Нехай пиріг трохи постоїть і можна насолоджуватися. Як бачите, безглютенова випічка теж може бути дуже смачною.Безглютенова випічка: шоколадний пиріг-пряник з глазур'ю

Схожі статті:

  • Різдвяний шоколадний пиріг з глінтвейном

    Цей ароматний пряний напій, який прийшов до нас з німецької культури, можна крім прямого призначення, додати в випічку. Наприклад, шоколадний пиріг. В результаті виходить дуже смачна, запашна різ...

  • Новорічне горіхове печиво з глазур'ю

    Просте в приготуванні, ніжне і смачне горіхове печиво, яке можна піднести в подарунок, красиво упакувавши, або повісити на ялинку, обмотавши яскравою ниточкою або стрічкою. Інгредієнти: - 200 г б...

  • Шоколадний бісквітний торт з фруктами і горіхами

    Дуже смачний, легкий і освіжаючий торт, який гідно прикрасить святковий стіл. Інгредієнти (розраховано на форму діаметром близько 25 см, для діаметра 21-23 см кількість інгредієнтів скоротіть на...

  • Безглютеновый лимонно-мигдальний пиріг з глазур'ю

    Нерідко ті, хто з якихось причин переходить на безглютенової дієти, стикаються з проблемою скорочення різноманітності раціону. Ми вирішили допомогти вам в цьому, і будемо регулярно публікувати не...

  • Смачний шоколадно-горіховий пиріг з вишнями і медової глазур'ю

    Незважаючи на виняткову вишуканість рецепти приготування цього смачного пирога з вишнями, шоколадом, горіхами та медової глазур'ю не вимагає складних маніпуляцій і великого кулінарного досвіду. В...