Банановий мармуровий кекс

Простий в приготуванні, насичений, ароматний і дуже смачний банановий мармуровий кекс. Рецепт чудовий і тим, що не вимагає застосування кухонної техніки. Простого ручного змішування за допомогою ложки достатньо. Так що якщо ви ще не обзавелися електричними помічниками, цей рецепт як раз для вас. Ну, і, звичайно, для всіх без винятку. Чудова і необтяжлива випічка на швидку руку.Банановий мармуровий кексІнгредієнти (повинні бути кімнатної температури): - 60 г темний шоколад з вмістом какао 60% -70% - 1 столова ложка натурального какао порошку - 60 г вершкового масла - 3/4 склянки цукру - 3 великих стиглих банана - 2 яйця кімнатної температури - 3 столові ложки сметани кімнатної температури - 2 склянки борошна - 1 чайна ложка кориці - 1 чайна ложка розпушувача - щіпка солі Спосіб приготування: 1. Вершкове масло покласти в кухлик і розтопити. Перелити його в мисочку і на час відставити в сторону. 2. В цьому ж ковшике розтопити на повільному вогні поламаний на шматочки шоколад. Також зняти плити. 3. У миску просіяти борошно, змішати її з сіллю, розпушувачем і корицею. 4. Банани розім'яти виделкою в пюре. Влити до бананів вершкове масло, додати цукор і ретельно перемішати ложкою. 5. В окремій мисці збити віночком сметану і яйця до пишної однорідної консистенції. Потім додати борошняну суміш, бананово-масляну і ретельно, але коротко перемішати ложкою або лопаткою. Відміряти 1/3 тіста і змішати цю частину з розтопленим шоколадом і 1 столовою ложкою какао. Духовку розігріти до 180 градусів. 6. Біле тісто викласти у форму для випічки, попередньо выстеленную пекарської папером. Зверху викласти шоколадне тісто і акуратно розрівняти. Поставити форму в духовку і випікати кекс близько 60-65 хвилин. От і все. Для трохи більшої вишуканості ви можете полити кекс шоколадною глазур'ю або посипати цукровою пудрою.

Схожі статті: