Суші під замовлення: дізнайтеся всі секрети приготування рису для суші

Як правильно приготувати рис для суші? Таке питання виникає регулярно у новачків японської кухні. Тут важливий і сорт і спосіб приготування. Так і заправка грає не останню роль. Звичайно, простіше оформити суші під замовлення Smachnogo.ua але іноді хочеться своїх домашніх.

Потрібно запам'ятати одну просту річ, що відмінності в наших культурах хоч і є, але японці завжди дотримуються правила: чим простіше, тим краще. Якщо розібратися у всіх нюансах, то можна робити східний делікатес дуже легко і швидко.

Рис - основа всього страви

Головна складова суші – рис. Японські кухарі приділяють багато часу на приготування цього компонента. Якщо він буде недоваренный, то зіпсує смак всього страви, а якщо переварити, то він запросто зможе розвалити роли. Коли японський делікатес позбавлений вираженого смаку, то це вважається просто «поганим» тоном в східній країні, так і такі суші на будинок навряд чи хтось замовить. Саме тому розібратися у всіх тонкощах потрібно досконально!

Секрети приготування суші

найсмачніший портал Smachnogo.ua в Україні ділиться кількома секретами від японських кухарів-сушистів, які тепер будуть відомі вам:

  • Використовуйте тільки свіжі морепродукти;
  • Справжній імбир тільки білого кольору. Якщо подають на стіл червоний, рожевий імбир, то це однозначно китайська «підробка», де використовують фарбу;
  • Зелений васабі в країні Висхідного сонця не змішують з соєвим соусом, а просто кладуть усередину кожного шматочка суші. Правильніше його розмістити між рисом і рибкою. Це правило дозволяє японцям не тільки позбутися від мікробів, але надати страві особливий аромат.

У багатьох ресторанах, де діє цілодобова доставка суші та інші принади сучасного життя, клієнтам пропонують звичайний хрін з гірчицею під виглядом васабі.

П'ять секретів правильного приготування рису для суші

  1. У жителів Японії є свій сорт рису для суші, який називається «Японка», але можна обійтися і класичним круглозернистым варіантом, який є в будь-якому магазині. Це ніяк не вплине на смак суші, так як перевірено в багатьох ресторанах.
  2. Рис доводять до потрібної готовності в пропорціях 1 до 1,5(вода). Крупа при такому розкладі не розвариться, зможе зберегти свою форму.
  3. Перед тим, як готувати рис, його слід ретельно промити. Це робиться кілька разів, поки вода не стане прозорою. Все, що спливає, слід видаляти, так як, за словами жителів Висхідного сонця, це шлюб.
  4. Як тільки поставите холодну воду для рису на вогонь, туди слід додати кубик водоростей норі. Його доведеться перед закипанням води видалити, але зате ви досягнете особливого аромату рису.
  5. Оцтова заправка необхідна обов'язково. Нею зазвичай збризкують крупу після її приготування. При цьому крупинки рису слід обережно перевертати дерев'яною ложкою, щоб заправка рівномірно потрапила на кожну з них. Почнете заважати – отримаєте кашу. У період змочування і рис, і заправка повинні бути гарячими.

Якщо брати до уваги техніку приготування японського делікатесу, то багато компаній, які здійснюють швидку доставку суші, використовують спеціальні ролики-машинки для кручення ролів. Вони дозволяють трохи скоротити сам процес приготування страви. Пам'ятайте, що найкращим інструментом є бамбукова рогожа.

Як приготувати суші: Рис для суші. Майстер — клас

Схожі статті: