Кавун в кулінарії і не тільки..

Кавун в кулінарії і не тільки..Кавун – один з найбільш смачних плодів у новому сезоні. Його люблять усі - і дорослі і діти. Крім прекрасного смаку, кавун має ще й рядом корисних властивостей. Він нормалізує обмін речовин, має жовчогінну дію, посилює перистальтику кишечника. У народі кавун вважається одним з кращих сечогінних засобів, він допомагає позбавлятися від "почеченых" і "сердечних" набряків.

Лікарі рекомендують вживати кавун з метою профілактики утворення каменів у нирках і жовчному міхурі. Кавун містить велику кількість магнію, який знижує артеріальний тиск, а тому корисний гіпертонікам. Магній заспокоює нервову систему і бореться з судомами. А нещодавно американські вчені з'ясували, що кавун підвищує потенцію у чоловіків! Охочим схуднути можна раз на тиждень влаштовувати кавунові розвантажувальні дні. Адже в 100 гр. кавуна всього 38 калорій! Для цього пропонується протягом дня вживати в їжу лише кавун з розрахунку 1/10, т. е, якщо ви важите 60 кг, вам потрібно з'їсти 6 кг кавуна. Загальновідомо, що в кавуні велику кількість вітамінів і мікроелементів, і він корисний абсолютно всім. Але не всі знають, що існує безліч варіантів використання кавуна в кулінарії. З нього виходять смачні десерти, киселі, цукати, варення. Їх солять і консервують.

Рецепти з кавуна.

Кавуновий соус. 1 кг кавунової м'якоті пропустити через соковижималку, цукор розчинити в 100 гр. води.Змішати отриманий сироп з кавунової м'якоттю, додати розведений у холодній воді крохмаль і поставити все на вогонь. Довести до кипіння, безперервно помішуючи. Зняти з вогню, охолодити, додати біле вино. Інгредієнти: Кавуновий сік - 700 гр. Цукор - 300 гр. Біле вино – 100 гр. Вода – 100 гр. Картопляний крохмаль – 30 гр. Соусом поливають запіканки, пудинги, борошняні вироби.

Консервований кавун. Кавун ріжуть на шматочки разом з кіркою, складають у банку. Заливають окропом на 15 хвилин. Потім окріп зливають, насипають у банку 1 ст. ложку солі, 3 ст. ложки цукру, 1 чайну ложку лимонної кислоти, заливають окропом і закочують. Банки загортають на кілька годин теплим пледом.

Ваш Жіночий Світ

Схожі статті: